Minister Yeşilgöz steekt LHBTI-gemeenschap Curaçao hart onder de riem

Willemstad – Minister Dilan Yeşilgöz van Justitie en Veiligheid heeft tijdens haar eerste werkbezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk op Curaçao met Nelly Rosa en Marlon Reina een wandeling gemaakt door Otrabanda om te horen over de geschiedenis en uitdagingen van de LHBTI-gemeenschap op het eiland.

“Op dat terrein worden stappen gezet. Toch kun je nog steeds te maken krijgen met weerstand. Van familie, op je werk of in de buurt. Deze dappere strijders laten zich niet in de kast duwen. Veel respect voor de passie waarmee ze zich inzetten tegen ongelijkheid”, twitterde de minister.

Vorige maand werd bekend dat de regering van Curaçao in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter dat de overheid in strijd met de eigen wetgeving handelt door het huwelijk tussen stellen van gelijk geslacht niet toe te staan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.