Aruba

Begroting Aruba bevat “aanzienlijke risico’s”

Oranjestad – De begroting 2023 bevat “aanzienlijke risico’s”, aldus het College Aruba financieel toezicht. Op papier wordt een overschot van 63 miljoen verwacht, maar de onderbouwing is boterzacht.

Het kabinet Wever-Croes vertrouwt op incidentele baten, niet onderbouwde inkomsten en een onwaarschijnlijk hoge economische groei. Het CAft constateert bovendien dat opnieuw de met Nederland gemaakte afspraak jaarlijks 60 miljoen te besparen op zorgkosten niet wordt nagekomen. Het advies aan de regering is niet te wachten met structurele ombuigingsmaatregelen.

Het college concludeert dat de begroting (die met alleen de steun van de coalitiefracties MEP en RAIZ is goedgekeurd) niet voldoet aan de Landsverordening financieel toezicht. Vorig jaar negeerde staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen het advies van het CAft om Aruba een aanwijzing te geven de begroting 2022 op orde te brengen.

Lees hier de brief van het CAft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.