Aruba

Premier Wever-Croes doet aangifte wegens gesjoemel op Arubahuis

Oranjestad – Het Openbaar Ministerie bevestigt dat minister-president Wever-Croes aangifte heeft gedaan in verband met mogelijke “onregelmatigheden” op het Arubahuis. Het OM doet dat in een vandaag uitgestuurd persbericht.

Aanleiding is een brief die de Statenleden Dowers en De Meza van oppositiepartij AVP naar het OM hebben gestuurd met de vraag of er door de premier aangifte is gedaan. “Vanwege de ontstane media-aandacht heeft het OM besloten om de reactie aan dhr. Dowers en dhr. De Meza in een persbericht naar buiten te brengen”, aldus het OM.

Het OM meldt niet of het naar aanleiding van de aangifte een onderzoek instelt. Ook is niet duidelijk of de aangifte tegen voormalig gevolmachtigde minister Guillfred Besaril gericht is. Over hem doen al geruime tijd hardnekkige geruchten de ronde dat hij buitensporige privé-uitgaven heeft gedeclareerd. Vorig jaar juni was zijn herbenoeming al in kannen en kruiken toen hij tot ieders verrassing ontslag nam en haastig terugkeerde naar Aruba.

Later werd bekend dat medewerkers van het Arubahuis al veel eerder Wever-Croes hadden gewaarschuwd over het handelen van (haar partijgenoot) Besaril. De Centrale Accountantsdienst heeft de verdenkingen onderzocht, maar de premier weigert de uitkomsten te delen met de Staten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.