Aruba Curaco

Minister Dijkgraaf enthousiast over Leerhotel Curaçao

Willemstad – Minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) doet deze week een rondje langs de ABC-eilanden.

Op Curaçao bezocht hij onder meer het in opbouw zijnde Leerhotel voor mbo-opleidingen in de hospitality- en toerismebranche. “Een erg mooi ondernemend initiatief. Het contact met de praktijk is een grote kracht van het mbo”, aldus de bewindsman. Op de University of Curaçao sprak hij met studenten over de aansluiting op het onderwijs in Nederland en het slavernijverleden. De minister nam ook een kijkje bij het maritieme onderzoeksinstituut Caribbean Research and Management of Biodiversity, Carmabi, dat een grote rol speelt in natuureducatie en natuurbehoud zoals het herstel van koraalriffen.

Voorafgaand aan het officiële deel van zijn werkbezoek, liet Dijkgraaf zich zondag op Bonaire rondleiden door journalist Bòi Antoin. De tweet van de minister over de “onmenselijke omstandigheden” waarin tot slaaf gemaakten te werk werden gesteld in de zoutpannen, leidde (vanuit Europees Nederland) tot tientallen zure, soms ronduit racistische commentaren.

Dat minister Dijkgraaf op Bonaire met journalist Bòi Antoin een kijkje nam bij de slavenhutjes werd hem niet door alle Nederlanders in dank afgenomen, gezien de vele zure reacties op Twitter.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.