Belastingdienst veilt auto eilandsraadslid Bonaire

Kralendijk – Eilandsraadslid Daisy Coffie is in opspraak om een belastingschuld. De kwestie kwam aan het licht door de aankondiging door de belastingdeurwaarder van de executieverkoop van in beslaggenomen auto’s. Lezers meenden op de foto de auto van het eilandsraadslid te herkennen.

De Belastingdienst Caribisch Nederland heeft beslag gelegd op Coffies auto omdat zij niet meewerkt aan een betalingsregeling om een belastingschuld te vereffenen. “Ik wil wel meewerken, maar kan het niet, want ik heb het geld niet. Omdat het een privékwestie betreft, wilde ik aanvankelijk niet ingaan op het bericht dat de krant Boneriano zo nodig op haar voorpagina moest schrijven, maar vanwege de vele appjes en telefoontjes ben ik genoodzaakt er toch kort iets over te zeggen”, aldus Coffie als haar om een reactie wordt gevraagd. Volgens haar is de desbetreffende publicatie een afrekening door politieke rivalen.

“Met opgeheven hoofd voer ik achter gesloten deuren mijn strijd, want ook ik ben een mens van vlees en bloed. Daarom juist voel ik ook de pijn van mijn medemens en weet ik wat men daarbuiten meemaakt. Ik zal zeker niet de eerste en niet de laatste zijn met een (belasting)schuld. Maar dit heeft niets met politiek te maken of met mijn werkzaamheden als lid van de Eilandsraad.”

Coffie is sinds zij de MPB de rug toekeerde onafhankelijk lid van de Eilandsraad. Bij de verkiezingen van 15 maart is zij lijsttrekker van de door haar opgerichte partij M21. Als politica verwijt Coffie frequent collega-politici en leden van het Bestuurscollege niet integer te handelen. “Het is overduidelijk dat dit de manier is hoe men campagne moet voeren, omdat ze simpelweg op politiek inhoudelijke punten mij niet kunnen treffen. En het is aan u, lieve mensen, om in maart het kaf van het koren te scheiden.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.