Kwartiermakers Nationaal Slavernijmuseum doen rondje Cariben

Amsterdam – Kwartiermakers van het Nationaal Slavernijmuseum in Amsterdam John Leerdam en Peggy Brandon bezoeken deze week de Caribische delen van het Koninkrijk en Suriname. Ze spreken er onder meer met organisaties die zich met het slavernijverleden bezig houden.

“Wij willen van de mensen weten wat zij belangrijk vinden. Het zou gek zijn om in Amsterdam iets te maken zonder te praten met de mensen die wonen op de plek waar de slavernij was”, aldus Brandon in een interview met het Parool. Leerdam: “Wij willen wederkerigheid en dat betekent dat wij niet even komen vertellen hoe het museum eruit komt te zien.”

Na hun reis volgen nog enkele participatiebijeenkomsten in Nederland. Voor de zomer moeten de kwartiermakers een plan klaar hebben voor de opzet van het museum dat op een nog te bepalen “betekenisvolle” plek in Amsterdam komt te staan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.