Curacao

Eind januari tweeminutendebat over sociaal domein Caribisch Nederland

Den Haag – De Tweede Kamer zet in de week van 24 januari het debat met minister Schouten (Armoedebeleid) en staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) over het sociaal domein in Caribisch Nederland voort. Dat gebeurt in de vorm van een zogeheten tweeminutendebat.

Op 15 november debatteerde de commissie voor Koninkrijksrelaties met beide bewindslieden onder meer over het ontbreken van een sociaal minimum. Niet alle Kamerleden waren tevreden over de uitkomsten. Jorien Wuite (D66) deed daarom het verzoek om voortzetting van het debat in de plenaire zaal hetgeen Kamerleden de gelegenheid biedt moties in te dienen.

Verwacht wordt dat een van de moties betrekking zal hebben op het volledig gratis maken van de kinderopvang.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.