Minister Cooper opent aanval op opinieschrijver

Willemstad – Minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning heeft op zijn Facebookpagina de aanval geopend op een van de leden van de Raad van Advies, Jeff Sybesma. Aanleiding is een op persoonlijke titel geschreven  door DossierKoninkrijksrelaties.nl gepubliceerde opiniebijdrage waarin de bioloog/jurist kritisch is over uitspraken van de minister.

Sybesma had zich gestoord aan het verwijt dat Cooper (die overigens ooit door de Veiligheidsdienst Curaçao als niet ministeriabel is bestempeld) natuurorganisaties maakt dat zij alle mogelijkheden gebruiken die de wet biedt – van bezwaar maken tot “zelfs” rechtszaken aanspannen – om de ontwikkeling van Oostpunt tegen te houden en “hagedissen en dat soort beesten” belangrijker te vinden dan het algemeen belang.

Voor partijhopper Cooper die erom bekendstaat zich niets aan te trekken van adviezen is het opiniestuk van Sybesma reden om de objectiviteit van de Raad van Advies publiekelijk in twijfel trekken en erop aan te dringen dat de bioloog ontslag neemt. Oostpunt – zo’n tien procent van het eiland die uit ongerepte natuur bestaat– is bezit van de familie Maal. Die wil in een deel van het gebied toeristische projecten ontwikkelen.

Lees hier het opinie-artikel van Sybesma terug

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.