Curacao

Curaçao wil akkoord over kustwacht openbreken

Willemstad – Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) heeft zijn collega/partijgenoot Shalten Hato (Justitie) via Facebook opgeroepen een met Nederland gesloten bestuursakkoord over de financiering van de Kustwacht Caribisch Gebied open te breken.

In 2021 werden de vier landen van het Koninkrijk het eens over extra investeringen in de Kustwacht, onder meer vanwege de noodzakelijke vervanging van materieel. De bijdrage van Curaçao gaat daardoor met ingang van dit jaar van 3,2 miljoen euro naar 7 miljoen. Silvania wil dat Hato samen met diens ambtgenoten van Aruba en Sint Maarten gaat heronderhandelen met Nederland omdat de landen zich financieel nog niet hebben hersteld van de coronacrisis.

Het op non-actief stellen van de twee hoge ambtenaren bij het ministerie van Justitie houdt verband met de oproep van Silvania, door velen gezien als de echte leider van het kabinet Pisas.

De Kustwacht vervult een belangrijke rol in het beschermen van de territoriale grenzen van het Koninkrijk. Door de aanhoudende stroom Venezolanen die met bootjes de ABC-eilanden illegaal proberen te bereiken en drugstransporten heeft de Kustwacht het drukker dan ooit.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.