Bonaire

COLUMN – Vieze linkse rat

“Jij hebt ook het IQ van een deurknop.” Dat kreeg uw stukjesschrijver via Twitter naar zijn (door de afzender verondersteld inhoudsloze) kop geslingerd. Zou de toevoeging van het woordje ook duiden op zelfkennis? Aanleiding voor de gratis analyse van zijn geestelijke vermogens is Kadushi’s reactie op een tweet van het Curaçaose Statenlid Giselle Mc William. Die maakte de redactie van publieke omroep Ongehoord Nederland uit voor “een stelletje intens zielige mensen”, wat een uiterst milde kwalificatie is voor beroepsroeptoeters van kwaadaardige desinformatie. Kadushi kon het niet laten de politica bij te vallen: “Bon dia Giselle, onbegrijpelijk dat ON met 2,5 miljoen subsidie van de overheid ongehinderd racistische en fascistische drek mag uitzenden.” Dat werd door een garnizoen trollen opgevat als een regelrechte oorlogsverklaring.

“Als je drek zoekt kijk maar eens in de spiegel smerig vieze linkse rat” deed een twitteraar een poging tot een eloquente uitwisseling van argumenten. Een kleine bloemlezing van (letterlijk geciteerde) reacties: “Ga je wel akkoord met subsidie voor alle communistische en nazistische drek die de rest van npo uitzend? De drek die dit kabinet gebruikt om ons land in een wurggreep te houden?” “Weleens aan gedacht voor reset van uw hersenen? Hard bonken met hoofd op muur schijnt te helpen.” “U bent een wegkijker die in een politiek correcte kortzichtige bubbel leven en die hun ogen het allerliefste blijven sluiten voor de dagelijks op feiten gebaseerde realiteiten.” “Een v/d grootste problemen voor de maatschappij zijn mensen zoals u.” “Kom niet met dat woordje ‘neger’: dan is het hoog tijd dat je je Van Dales de deur uitgooit en die uitgever een boze brief schrijft.”

Al gauw werd, zoals gangbaar in deze kringen, de Tweede Wereldoorlog erbij gesleept: “Jij bent naar de oorlog zeker ook niet meer buiten geweest Slaap lekker verder” en: “Jij bent de fascist. Adolf zou trots op je zijn geweest, mijn ouders, die als verzetslieden stierven, niet.” Bij die laatste kun je je wel afvragen bij welk verzet, want onder de aanhang van Ongehoord Nederland zijn de holocaust-ontkenners en antisemieten ruim vertegenwoordigd. Net als homo- en xenofoben. Ze delen nog veel meer overtuigingen. Bijvoorbeeld dat regeringen bestaan uit reptielen die satanparty’s organiseren waar baby’s na te zijn misbruikt ritueel worden geofferd.

Ze adoreren Trump, vinden Poetin een oorlogsheld en geloven dat de aanslagen op de Twin Towers en op MH 17 in scène zijn gezet. Zijn er zeker van dat Rutte via verkiezingsfraude aan de macht is gekomen en dat een elite van politici en ondernemers werkt aan een geheime agenda om Nederland “om te volken” door op massale schaal immigranten binnen te halen en gelijktijdig het superieure blanke Hollandse ras met het coronavaccin uit te roeien. Ze voelen zich vooral thuis bij haatzaaiende ‘partijen’ als Forum voor Democratie, PVV en JA21 en doen wetenschap als “ook maar een mening”.

Waar ze het uiteraard eveneens hartgrondig over eens zijn, is dat Curaçao, Aruba en Bonaire (dat er ook nog drie SSS-eilanden zijn, is te veel om te onthouden) asap het Koninkrijk uitgesodemieterd moeten worden. Dat werd nog eens uitgesmeerd in de comments tijdens de op YouTube gelivestreamde toespraak waarin premier Rutte excuses maakte voor het Nederlandse slavernijverleden. De onderbuik kreeg de vrije loop dat – bij wijze van spreken dan – de nazibruine derrie van het beeldscherm afdroop.

Gekkies zijn er, in alle gradaties van onnozel tot boosaardig, altijd al geweest. Maar het enge van nu is dat voor complottheorieën en alternatieve feiten op sociale media de rode loper wordt uitgerold. Nog enger is het dat de onschuldig ogende, maar o zo valse blonde meisjes van een als omroep vermomd riool als Ongehoord Nederland geen strobreed in de weg wordt gelegd racisme en fascisme te verheerlijken. Nog heel veel enger is het overigens dat extreem rechts inmiddels wortel heeft geschoten in Tweede en Eerste Kamer, Provinciale Staten en gemeenteraden.

Kadushi wenst u voor het nieuwe jaar een wappievrij Koninkrijk.

Kadushi is het buitenbeentje van DossierKoninkrijksrelaties.nl: een stekelige rubriek die soms wel eens ‘au’ kan doen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.