Bonaire

Milieuwinst door nieuwe regels voor Caribisch Nederland

Den Haag – De invoering van het “Besluit inrichtingen- en activiteiten, milieueffectrapportage en de kwaliteit van toezicht en handhaving, ter bescherming van de fysieke leefomgeving op Bonaire, Sint Eustatius en Saba”is goed voor milieu en natuur in Caribisch Nederland.

Dat antwoordt staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen. “Het huidige regelgevende kader voor activiteiten van inrichtingen die belastend kunnen zijn voor het milieu is beperkt op de eilanden. Met het ontwerpbesluit worden bedrijven gereguleerd waardoor de achteruitgang van het milieu wordt gestopt. Dit levert positieve effecten op voor de natuur.”

Klik hier voor alle antwoorden op vragen van de Tweede Kamer

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.