Minister Van der Wal: Bonaire moet balans vinden tussen toerisme en natuur

Den Haag – Bonaire moet een balans zoeken tussen toerisme en natuurbehoud. Daarvoor pleitte minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal-Zeggelink in een uitzending van het radioprogramma Vroege Vogels.

“Dat betekent niet dat er geen recreatie en toerisme en er geen hotels kunnen zijn. Toerisme is ontzettend belangrijk, want waar moet men anders van leven. Maar het moet anders”, aldus de bewindsvrouw die ook een kritische kanttekening plaatste bij het cruisetoerisme. “Dat is ook niet zo heel fijn voor het water en wat daar in leeft.”

Van der Wal kondigde aan Caribisch Nederland volgend jaar te bezoeken, onder meer om te spreken over de besteding van de 35 miljoen euro die het kabinet voor natuurherstel- en behoud op de eilanden heeft gereserveerd. “Dat is echt nodig. Kijk naar de koraalriffen, een ecosysteem op zichzelf dat onder grote druk staat. We zijn bijna op het punt dat het niet meer te herstellen is. Het is één minuut over twaalf.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.