Op Bonaire is bouw grootste zonnepark van Caribisch Nederland begonnen

Kralendijk – Op Bonaire is een start gemaakt met de aanleg van het grootse zonnepanelenpark van Caribisch Nederland. Het park komt op een 5,5 hectare groot terrein aan de Kaya Turistico, naast de fabriek van energieproducent Contour Global Bonaire, de opdrachtgever van het project.

Het project wordt gebouwd door The Green World Company (TGWC) uit het Friese Sneek, dat al meerdere projecten op het gebied van duurzame energie in Caribisch Nederland heeft gerealiseerd. “De voorbereiding heeft zo’n zes jaar geduurd. Naast het vinden van een geschikte locatie, moesten uiteraard ook alle vergunningprocedures worden doorlopen. Behalve een bouwvergunning was er bijvoorbeeld ook een kapvergunning nodig. Daarom is ook Stinapa betrokken geweest”, aldus directeur van TGWC Fedde Pronk.

Het park gaat uit 10.816 zonnepanelen bestaan die in totaal 10 megawatt elektriciteit leveren, waarmee naar schatting 5.000 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. Inmiddels is een start gemaakt met het bouwrijp maken van het terrein.

“Ik verwacht dat we in april kunnen beginnen met het installeren van de zonnepanelen. We willen het project voor het einde van de zomer opleveren. Naast specialisten uit onder meer Nederland, Portugal en Curaçao zal ongeveer de helft van de in te zetten arbeidskrachten Bonairiaan zijn”, aldus Pronk.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.