Van Rij bevestigt: Belastingvrije som BES-eilanden fors omhoog

Den Haag – Staatssecretaris Van Rij (Financiën) heeft vandaag bevestigd dat de belastingvrije som in Caribisch Nederland per 1 januari met ruim 5.000 dollar wordt verhoogd naar 17.352 dollar. Minister voor Armoedebeleid Schouten had dit reeds bij de behandeling van de SZW-begroting vorige maand aangekondigd.
 
“Met de verhoging van de belastingvrije som met ruim 40% helpen we mensen met hun inkomen en in hun bestaanszekerheid. Bovendien zorgen we ook voor duidelijkheid door de belastingvrije som gelijk te trekken met het hoogste minimumloon in Caribisch Nederland. Als kabinet hebben we op verschillende plekken gezien dat hier de afgelopen tijd aandacht voor is gevraagd. Dat  begrijpen wij ook. Ik ben blij dat we daarom nu mensen concreet kunnen helpen en voor iedereen duidelijkheid kunnen bieden”.
 
Over inkomsten tot 17.352 USD hoeft geen belasting te worden betaald. Over inkomsten boven het bedrag van 17.352 USD moet 30,4 % belasting worden betaald en over inkomsten boven het bedrag van  281.921, 35,4 %.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.