Sint Maarten

Sint Maarten: Van begrotingsevenwicht naar tekort

Philipsburg – Voorspelde de regering van Sint Maarten enkele weken geleden nog dat de inkomsten en uitgaven volgend jaar in evenwicht zouden zijn, nu presenteert zij een begroting die een tekort van 72 miljoen gulden laat zien. Daarmee voldoet het kabinet Jacobs niet aan de met Nederland gemaakte afspraken.

Het College financieel toezicht merkt op dat een verklaring voor de plotseling verslechterde vooruitzichten ontbreekt. Wel is er sprake van fors hogere reserveringen voor ‘goederen en diensten’. Hoewel de overheidsschuld gunstig afsteekt ten opzichte van Curaçao en Aruba maakt Sint Maarten er wat financieel beheer betreft een potje van en blijft het belastinghervormingen voor zich uitschuiven.

Lees hier het commentaar van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.