Bonaire, Sint Eustatius en Saba gaan meer op ‘gewone’ gemeenten lijken

Den Haag – Bonaire, Sint Eustatius en Saba gaan wat betreft hun verhouding tot het Rijk wat meer lijken op gemeenten in het Europese deel van het land. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Van Huffelen vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De functie van Rijksvertegenwoordiger wordt geschrapt en de eilanden krijgen meer eilandsraadsleden en gedeputeerden. Naar mate de eilanden hun financieel beheer beter op orde hebben, zal het nu nog zware toezicht door het Cft worden verlicht.

“Sinds 2010 is veel kennis en ervaring opgedaan over de manier waarop bestaande regelgeving en beleid in de praktijk uitwerken. Gaandeweg werd duidelijk wat goed ging en waar ruimte voor verbetering is”, aldus de bewindsvrouw.

Lees hier de brief van Van Huffelen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.