Nederland en Bonaire investeren in modernisering Flamingo Airport

Kralendijk – Nederland en Bonaire gaan samen investeren in de luchthaven van Bonaire om ervoor te zorgen dat deze in de toekomst beter aan internationale veiligheidsstandaarden kan voldoen. Dat is vandaag tijdens het bezoek van minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers aan het eiland bekendgemaakt.

Het Rijk is vanuit zijn rol verantwoordelijk om te zorgen voor de (vlieg)veiligheid in Caribisch Nederland. Met de investering kunnen de platformen worden gemoderniseerd, zodat deze beter aansluiten op het veiligheidsniveau dat wordt verwacht door de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO. Ook wordt geïnvesteerd in een upgrade van de luchthaven zelf. De uitbreiding en modernisering van de terminal zal extern en via luchthavengelden worden gefinancierd. Hierdoor zal de terminal worden uitgebreid en van meer zelf geproduceerde, duurzame energie worden voorzien.

Nederland steekt 15 miljoen euro in het aanpakken van de platformen, Bonaire trekt er 6,6 miljoen euro voor uit. Bij de herinrichting van de platformen zal rekening worden gehouden met de komst van elektrische vliegtuigen. “Vanwege de korte afstanden en het relatief kleine aantal passagiers op vluchten tussen de eilanden is Caribisch Nederland bij uitstek geschikt voor deze duurzame vorm van vliegen”, aldus Harbers.

Het is de bedoeling dat er in totaal 50 miljoen euro in de luchthaven wordt geïnvesteerd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.