Kamercommissie wil reactie Van Huffelen op verwijt van nalatigheid

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties wil een reactie van staatssecretaris Van Huffelen op het verwijt van de rechter op Sint Eustatius dat de overheid nalatig is geweest door af te zien van veiligheidsmaatregelen tegen het instortingsgevaar van de klif boven Lower Town.

De rechter concludeerde begin deze maand dat de overheid in strijd met wat maatschappelijk betamelijk is en bovendien onrechtmatig heeft gehandeld. De risico’s waren bij de betrokken ministeries bekend, maar uit financiële overwegingen is besloten geen maatregelen te nemen. Een alarmerend rapport werd onder het tapijt geveegd. Op voorstel van commissielid Jorien Wuite (D66) wordt Van Huffelen gevraagd om uitleg.

De rechter heeft gelast dat binnen 3 maanden moet worden begonnen met het wegnemen van het gevaar. De kosten zullen aanzienlijk hoger uitpakken dan de jaren geleden begrote 5 miljoen dollar.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.