Lees hier de dagvaarding van Unkobon tegen de Staat der Nederlanden

Den Haag – De rechtszaak van de Bonairiaanse consumentenbond Unkobon tegen de Staat der Nederlanden staat voorlopig voor 28 december geagendeerd, maar de verwachting is dat de landsadvocaat uitstel zal vragen.

Inzet van de rechtszaak is dat de rechter de regering veroordeelt tot het vaststellen van een sociaal minimum voor Caribisch Nederland. Omdat de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verantwoordelijk zijn voor het sociaal stelsel op Bonaire, Sint
Eustatius en Saba richt Unkobon zich tot deze departementen. De kans dat minister Carola Schouten en staatssecretaris Alexandra van Huffelen de rechtszaak bijwonen is echter verwaarloosbaar klein.

Lees hier de 92 pagina’s tellende dagvaarding

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.