Curacao

Curaçao in cassatie tegen invoering homohuwelijk, Aruba volgt

Willemstad – De regering van Curaçao gaat in cassatie tegen de uitspraak van het Gemeenschappelijk Hof, een week geleden, dat het huwelijk moet worden opengesteld voor mensen van hetzelfde geslacht. Bronnen in Oranjestad zeggen dat ook de Arubaanse regering zich niet neerlegt bij de uitspraak.

Het Kabinet Pisas noemt het vonnis “niet correct” en zegt dat er geen enkele juridische verplichting is om het homohuwelijk toe te staan. Volgens de huidige wetgeving van Aruba en Curaçao kan een huwelijk alleen tussen een man en een vrouw worden aangegaan. Het hof oordeelde op 6 december dat het uitsluiten van een huwelijk voor personen van gelijk geslacht in strijd is met het discriminatieverbod en de staatsregelingen. In de Curaçaose zaak oordeelt het hof bovendien dat de mensenrechtenverdragen worden geschonden, doordat er geen geregistreerd partnerschap is ingevoerd. Aruba kent die vorm wel.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.