Aruba

Tekort Aruba pakt lager uit dankzij belastingmeevallers

Oranjestad – Het tekort van de Arubaanse overheid over 2022 blijft zo goed als zeker ruim onder het door de Rijksministerraad vastgestelde bovengrens van 131 miljoen gulden. Op basis van de resultaten tot en met het derde kwartaal het tekort tot de 92 miljoen uitkomen. Oorspronkelijk was een tekort van 227 miljoen begroot.

Dat is wat het College Aruba financieel toezicht geen reden voor het kabinet Wever-Croes zich op de borst te kloppen, want: “Indien Aruba opvolging zou hebben gegeven aan de aanbevelingen van het CAft bij de vastgestelde begroting 2022 en de adviezen liquiditeitssteun, die vooral zagen op het verlagen van de lasten, dan was het financieringstekort in 2022 nog verder verlaagd”, schrijft CAft-voorzitter Raymond Gradus.

Dat het tekort omlaag is bijgesteld is vooral te danken aan belastingmeevallers als gevolg van een op 7,5% geraamde economische groei. De overheidsschuld zal aan het einde van het jaar ruim 5,8 miljard bedragen.

Lees hier de brief van het CAft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.