Voorbereiding bouw nieuwe gevangenis op Sint Maarten kan eindelijk beginnen

Philipsburg – De regering van Sint Maarten en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben de United Nations Office for Project Services (UNOPS) groen licht gegeven voor de 1e voorbereidende fase voor de bouw van een nieuwe gevangenis op Sint Maarten.

UNOPS zal in deze fase tot een ontwerp van tijdelijke en lange termijn detentiefaciliteiten komen en de benodigde aanbestedingsprocedures uitzetten voor de bouw. “Dit is een belangrijke stap om te werken aan de structurele problemen in het gevangeniswezen waar Sint Maarten mee te maken heeft”, aldus staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen.

De gevangenis op Sint Maarten voldoet al jaren niet aan de normen. Het Koninkrijk is daar regelmatig op aangesproken. Hoewel Nederland financieel wilde bijdragen, maakten de achtereenvolgende regeringen op het eiland geen haast met de nieuwbouwplannen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.