MPB-leider Elvis Tjin Asjoe gedeputeerde voor interim periode

Kralendijk – Op voordracht van zijn partij is huidig MPB-fractievoorzitter Elvis Tjin Asjoe benoemd tot gedeputeerde voor interim periode. Hij neemt de portefeuille van de per eind november vertrokken gedeputeerde Nina den Heyer op zich. Vanwege de korte tijd tot de eilandsraadsverkiezingen (15 maart) is er omwille van de voortgang gekozen voor een ervaren kandidaat die zonder inwerkperiode onmiddellijk aan de slag kan.

Met name bij de dossiers Sociale Zaken en Welzijn, Publieke Gezondheidszorg en Volkshuisvesting is sprake van urgente ontwikkelingen die de volle aandacht vereisen. Zo lopen er gesprekken met ministeries over o.a. de opzet van het onderzoek naar het vaststellen van het sociaal minimum, het voortbestaan van Bonlab en de totstandkoming van een ruimtelijk ontwikkelings- en huisvestingsprogramma. “Dit zijn belangrijke onderwerpen voor de samenleving. We hebben gezocht naar iemand die op de rijdende trein kan springen”, aldus het MPB-bestuur.

Minister

De in Antriol geboren Elvis Tjin Asjoe (1966) is in de periode 2007-2010 minister van Economische Ontwikkeling en arbeid geweest in de kabinetten De Jongh-Elhage I en II. In 2013 richtte hij de MPB (Movementu di Pueblo Boneriano) op. Bij de eerste verkiezingen waaraan de partij meedeed (2015) kwam zij meteen als grootste uit de stembus. Omdat de andere partijen de MPB buiten het Bestuurscollege hielden, werd Tjin Asjoe fractieleider in de Eilandsraad.

De MPB-leider was drie keer eerder gedeputeerde. In 2009 en 2010 voor een korte periode. In 2019 toen de partij wederom de verkiezingen won werd Tjin Asjoe gedeputeerde voor Financiën, Economische Ontwikkeling en Toerisme. In november 2020 deed hij vanwege privéomstandigheden een stapje terug en nam hij weer zitting in de Eilandsraad.

Belangrijk

Tot aan de vorming van een nieuwe coalitie na de komende verkiezingen is Tjin Asjoe als gedeputeerde belast met o.a. sociale zaken en welzijn, publieke gezondheidszorg, arbeidsaangelegenheden, cultuur, onderwijs en volkshuisvesting.

“Op een aantal van deze gebieden gebeurt op dit moment veel in Den Haag. Niet dat er op korte termijn grote beslissingen worden genomen, maar het is wel belangrijk dat we er bovenop zitten om te voorkomen dat we in de loop van volgend jaar geconfronteerd worden met keuzes waarover we niet hebben meegepraat”, aldus Tjin Asjoe.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.