Advies aan Bonaire: Evalueer beleid ophogen stranden

Kralendijk – Het Bestuurscollege doet er goed aan het beleid ten aanzien van het ophogen van stranden ter heroverwegen. Dat is een van de aanbevelingen die de Wageningen Universiteit doet naar aanleiding van de discussie over het met geïmporteerd zand opgehoogde strand van het Chogogo Resort.

De maatregelen die zijn genomen om te voorkomen dat zand de zee inspoelt en daar schade toebrengt aan het koraal en ander onderwaterleven zijn onvoldoende, aldus de onderzoekers. Maar zelfs met verhoging van de keermuur en andere voorzorgen blijft het risico groot dart zand in zee terecht komt. Het Bestuurscollege zegt het rapport volgende week te zullen bespreken.

Follow the Money bericht vandaag dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek zou hebben ingesteld naar de Chogogo-kwestie. De vraag aan het OM of het de berichtgeving kan bevestigen wordt onbeantwoord gelaten.

Lees hier het gehele rapport

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.