Sint Maarten

Overheidsfinanciën Sint Maarten terug op niveau 2019

Philipsburg – Het moet Sint Maarten lukken om het tekort over dit jaar binnen de door de Rijksministerraad toegestane bovengrens van 40 miljoen gulden te houden. Dat constateert het College financieel toezicht op basis van de cijfers tot en met het derde kwartaal.

Inkomsten en uitgaven zijn weer op het niveau van voor corona. Door het herstel van de economie is het tekort van 27 miljoen over de eerste negen maanden aanzienlijk lager dan de 76 miljoen waarmee rekening was gehouden. Dat wil niet zeggen dat het Cft geen kritiek heeft. Zo zit er weinig schot in de verbetering van het financieel beheer en laat de regering van Sint Maarten – overigens net als die van Curaçao en Aruba – veel vragen van het Cft onbeantwoord.

Lees hier het oordeel van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.