Boos Bonaire geeft ministerie VWS koekje van eigen deeg

Kralendijk – De boosheid op Bonaire over het besluit van staatssecretaris van VWS Maarten Ooijen het zorgcontract met Bonlab te beëindigen en diens botte weigering met gedeputeerde Nina den Heyer en de fractieleiders in de Eilandsraad in gesprek te gaan, is nog niet geluwd. Integendeel: het Bestuurscollege geeft het ministerie van koekje van eigen deeg door de directie van Zorg en Jeugd Caribisch Nederland de deur te wijzen en vakbond AFBW heeft de leden opgeroepen voor een demonstratie.

In een brief aan de Eilandsraad geeft gedeputeerde Den Heyer in niet mis te verstane woorden uiting aan haar ongenoegen over de houding van Van Ooijen die zij ervan beticht drogredenen aan te voeren om sluiting van Bonlab af te dwingen. Zij wijst er – niet voor het eerst – op dat het laboratorium van Mariadal niet de capaciteit heeft om het wegvallen van Bonlab op te vangen.

Het Bestuurscollege heeft besloten het gesprek met de directie van ZJCN dat morgen zou plaatsvinden ambtelijk af te doen en aan de Directie Samenleving en Zorg over te laten. Vakbond AFBW heeft aangekondigd op dat tijdstip bij het kantoor van Samenleving en Zorg een demonstratie te houden. Ook op Saba en Sint Eustatius is de onvrede over het eigenzinnig optreden van ZJCN groot.

Lees hier de gehele brief van gedeputeerde Den Heyer

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.