Ombudsman Van Zutphen wil meer weten van klachtenadviescommissie ZJCN

Den Haag – Nationale ombudsman Reinier van Zutphen brengt eind volgende week een werkbezoek aan Bonaire.

Hij gaat onder meer in gesprek met directeur van Curvin George van Zorg en Jeugd Caribisch Nederland en leden van de kort geleden geïnstalleerde klachtenadviescommissie. “De Nationale ombudsman heeft een aantal vragen waar hij graag duidelijkheid in wil”, aldus zijn woordvoeder. Volgens de directie van ZJCN is tot de oprichting van de klachtenadviescommissie besloten na de ombudsman te hebben geraadpleegd over het verbeteren van de behandeling van klachten.

Bij het publiek zijn vragen gerezen over de onafhankelijkheid van de commissie omdat het de ZJCN-directeur is die beslist of een klacht al dan niet aan de commissie wordt voorgelegd. ZJCN ligt al langer onder vuur. Het Bestuurscollege van Saba heeft er bij het ministerie van VWS aangedrongen op een onderzoek naar het functioneren van ZJCN.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.