ACCION 21 tegen Van Huffelen: We missen de resultaatgerichtheid van Knops

Den Haag – De Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties wil weten hoe staatssecretaris Van Huffelen gaat reageren op het verwijt zich voor het op orde krijgen van de overheidsfinanciën op Aruba afhankelijk te maken van degenen die de problemen veroorzaakt hebben, het kabinet Wever-Croes.

Fractieleider Miguel Mansur van oppositiepartij ACCION 21 meldde Van Huffelen naar aanleiding van de Rijksministerraad van 21 oktober per brief met “grote ontsteltenis” kennis te hebben genomen van het besluit de Arubaanse regering geen aanwijzing te geven terwijl het College financieel toezicht daartoe wel had geadviseerd. Volgens

Mansur heeft de staatssecretaris daarmee de geloofwaardigheid van het Cft voor lange duur schade toegebracht. De voor Van Huffelen pijnlijkste constatering is wellicht dat ACCION 21 de “resultaatgerichtheid” van haar voorganger Knops mist. De Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties heeft Van Huffelen om een afschrift gevraagd van haar antwoord aan Mansur.

De gehele oppositie heeft vorige week de behandeling in de Staten van de begroting geboycot. Het aanvankelijk voor 2023 begrote tekort is als sneeuw voor de zon verdwenen, maar aan de hardheid van de cijfers wordt getwijfeld.

Lees hier de brief van Mansur

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.