Eilandsraad Sint Eustatius vraagt Nederlandsche Bank in te grijpen

Sint Eustatius – De Eilandsraad van Sint Eustatius heeft een beroep op De Nederlandsche Bank gedaan te bevorderen dat de dienstverlening van de enige bank op het eiland op orde wordt gebracht.

In een brief aan de directie van de DNB wijst de Eilandsraad er op dat rekeninghouders niet of nauwelijks toegang hebben tot hun saldo en dat ook de weinige geldautomaten niet naar behoren functioneren.

Brief Eilandsraad aan DNB

Namens verontruste leden van de Eilandsraad van Sint Eustatius en haar voorzitter, mevrouw Alida Francis, richt ik mij tot u met het volgende punt. Afgelopen maand is de WIN-bank op Sint Eustatius overgegaan naar de MCB-bank. Deze overgang heeft tot veel problemen geleid op het eiland en veel instellingen en vooral ook particulieren konden niet of nauwelijks bij hun eigen geld of waren in staat geld over te maken. Ook de geldautomaten op het eiland werkten niet of nauwelijks. De gevolgen voor de inwoners zijn groot en ook op dit moment zijn de problemen niet voorbij. Namens eerder genoemde personen richt ik mij derhalve tot de Nederlandse Bank als toezichthouder op het betalingsverkeer in de Cariben om zich te verdiepen in de problemen bij de MCB-bank. Er zijn wel contacten vanuit Sint Eustatius met de directie van de MCB-bank, maar deze contacten verlopen niet altijd makkelijk. Een goede en vooral complete dienstverlening van de enige (!) bank op het eiland is cruciaal voor de bevolking hier en vooral in het vertrouwen dat men kan stellen in de bank.

Met vriendelijke groet/with kind regards,

Hans Andeweg

Griffier a.i./Registrar interim

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.