Bonaire

Van Huffelen wil digitalisering Cariben een impuls geven

Den Haag – “Burgers en bedrijven in Caribisch Nederland moeten gelijkwaardig mee kunnen doen in de digitale samenleving. Dat is nu vaak nog niet het geval”, aldus staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen bij de presentatie van haar werkagenda voor de digitale overheid.

“De overheidsdienstverlening is nog niet optimaal ingericht en de digitale overheid staat er nog in de kinderschoenen. Hier gaan we voortvarend mee aan de slag. We brengen de dienstverlening op een gelijkwaardig niveau als in Europees Nederland, zowel digitaal als fysiek. Daarnaast gaan we met de zelfstandige landen binnen ons Koninkrijk in gesprek om te bepalen wat we kunnen doen om de overgang naar de digitale samenleving in Aruba, Curaçao en Sint Maarten te versterken”.

In de werkagenda zijn zeven actiepunten opgesteld voor Caribisch Nederland:

1.         Het door ontwikkelen van een Identiteit- en toegangsstelsel. Studenten uit Caribisch Nederland en de Landen krijgen in Europees Nederland sneller een BSN, waardoor ze makkelijker voorzieningen kunnen aanvragen;

2.         Het uitvoeren van het plan van aanpak “Publieke dienstverlening Caribisch Nederland” fysiek en digitaal op gelijkwaardig niveau;

3.         Het uitvoeren van het plan van aanpak om betaalbaarheid, beschikbaarheid en stabiliteit van internet te vergroten;

4.         Het vergroten van digitale vaardigheden;

5.         Zorgen dat iedereen veilig en vertrouwd online kan;

6.         Het opstellen van een propositie groeifonds 4e ronde;

7.         Met de Landen bepalen hoe de transitie naar Digitale Samenleving kan worden ondersteund

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.