Prinses Beatrix bij viering 25 jaar Genootschap Nederland-Aruba

Den Haag – De viering van het 25-jarig bestaan van het Genootschap Nederland-Aruba op 19 november zal worden bijgewoond door prinses Beatrix. Het jubileum staat in het teken van de kracht van een eeuwenlange verbondenheid tussen de landen in het Koninkrijk. De viering vindt plaats in Theater Diligentia in Den Haag.

Prinses Beatrix is aanwezig bij de toespraken van antropoloog Francio Guadeloupe over ‘De erfenissen: over de schoonheid en tragiek van de Nederlandse Cariben’ en van historicus Gert Oostindie over ‘Het ongemak in de koninkrijksrelaties’. Gitarist Jean-Jacques Rojer verzorgt een optreden. Na afloop spreekt de prinses met betrokkenen bij het Genootschap Nederland-Aruba. Tijdens het jubileum spreekt ook rector magnificus Viola Heutger van de Universiteit van Aruba over de toekomst van het Arubaanse hoger onderwijs. Schrijver Frida Winklaar Domacassé draagt enkele gedichten voor.

Het in 1997 opgerichte Genootschap Nederland-Aruba zet zich in voor versterking van de banden tussen beide landen en het stimuleren van de belangstelling voor Aruba in Nederland.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.