Qredits verstrekt de 350ste microkrediet op Bonaire

Kralendijk – Qredits Bonaire heeft de 350ste kredietstrekking verstrekt. Met de lening kan Reksel Engelhart zijn eigen ‘food truck’ onderneming ‘Net Net bo Saku’ starten. Qredits is sinds 2015 actief op Bonaire. Startende en bestaande ondernemers kunnen tot $50.000,- lenen voor de start of groei van hun bedrijf.

Directeur Elwin Groenevelt van Qredits, gedeputeerde Hennyson Thielman en het team van Qredits Bonaire hebben een symbolische cheque overhandigd aan Engelhart. Hij geniet bekendheid vanwege zijn activiteiten in de media en acteur. De afgelopen jaren heeft hij zich gericht op het ondernemersschap en heeft hij zijn foodtruck-concept uitgeprobeerd.   

Qredits Bonaire heeft als doel het ondernemerschap op Bonaire te versterken door onder andere microkredieten aan te bieden aan (startende) ondernemers. Ook biedt de organisatie persoonlijke coaching en andere middelen gericht op de ontwikkeling van ondernemers. Bij Qredits kunnen bestaande of startende ondernemers ook terecht voor een BES-Cultuurlening van maximaal $40.000,-. Dit krediet is bedoeld voor ondernemers die actief (willen) zijn in de culturelere en artistieke sector op de BES-eilanden.

Sinds eind 2015 is Qredits gevestigd op Bonaire. De klanten zijn actief in verschillende sectoren. Allen hadden moeite met financiering te verkrijgen via de reguliere kanalen.

__________________________

Over Qredits
Qredits is een sociale onderneming die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot €250.000, gratis coaching en trainingen voor ondernemers. Qredits heeft sinds 2009 al meer dan 25.000 kredieten verstrekt voor een totaalbedrag van 500 miljoen euro. Daarmee is Qredits de grootste alternatieve kredietverstrekker voor ondernemers in Nederland. In het Caribisch deel van het Koninkrijk is Qredits sinds 2016 actief op Bonaire. Daarop volgden de vestigingen op Aruba, de SSS-eilanden en Curaçao.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.