Arno Verhoeven nieuwe directeur DCNA

Kralendijk – Arno Verhoeven is per 1 november aangesteld als direct van de Dutch Caribbean Nature Alliance, het regionale samenwerkingsverband van beheersorganisaties voor beschermde natuurgebieden op de zes eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Zijn liefde voor het eiland ontstond toen zijn ouders zich er bijna 30 jaar vestigden. Hij groeide op in Nederland en trad na zijn afstuderen met een bachelor in marketing en eerst in Turkije te hebben gewerkt toe tot het reclamebureau van zijn ouders. Op 26-jarige leeftijd nam hij het familiebedrijf over. In 1995 startte hij een van de eerste Nederlandse internetserviceproviders, dat uitgroeide tot een groot multimediabureau. In 2014 trad hij toe tot een internationaal big data-bedrijf dat gespecialiseerd was in monitoringtools voor sociale media. Voor de regeringen op Bonaire en Curaçao hielp hij bij het ontwikkelen van het eerste algoritme dat de talen Papiamentu (Bonaire, Curaçao) en Papiamento (Aruba) kon herkennen

In 2018 verhuisden Verhoeven, zijn vrouw en twee dochters van Eindhoven naar Bonaire, waar zijn moeder nog woonde. Zijn zorg voor de natuur bracht hem ertoe om zich bij het mangroveherstelwerk in Lac aan te sluiten. Sinds 2021 is hij stichtend bestuurslid van de Mangrove Maniacs Foundation. Deze groep van voornamelijk vrijwilligers zet zich in voor  de het behoud en herstel van de mangroven op Bonaire. Verhoeven volgt als Executive Director de in augustus vertrokken Tadzio Bervoets op.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.