Ledenvergadering D66: Klimaatverandering raakt Bonaire keihard

Rotterdam – Tijdens de algemene ledenvergadering van D66 op 19 november in Rotterdam wordt stil gestaan bij de gevolgen die de klimaatverandering voor Bonaire heeft.

‘Klimaatverandering raakt Bonaire’ luidt de titel van een van de sub-sessies. “Klimaatverandering dreigt Bonaire keihard te raken. Een vijfde deel van het eiland dreigt door zeespiegelstijging aan het einde van deze eeuw te worden opgeslokt door de zee, koraalriffen verdwijnen en hittegolven gaan toenemen. Wat kunnen we doen om het tij te keren?” aldus het programma.

Sprekers zijn Stijn Schep en Arxen Alders van Wolfs Company, een bureau dat zich richt op verduurzaming en betrokken was bij het onlangs gepubliceerde rapport van de Vrije Universiteit en Greenpeace waarin de regering wordt verweten onvoldoende aandacht te hebben voor de risico’s op Bonaire als gevolg de opwarming van de aarde. Alders is lid van het Caribisch Netwerk van D66.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.