Cft-voorzitter Raymond Gradus zwaait eerder af

Willemstad – Prof. dr. Raymond Gradus treedt per 1 februari 2023 af als voorzitter van de Colleges financieel toezicht voor de Caribische delen van het Koninkrijk. Het vertrek komt eerder dan het officiële einde van zijn tweede termijn op 1 juli 2023.

Gradus is tevens hoogleraar bestuur en economie van de publieke en non-profit sector aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het combineren van deze twee functies is een zware verantwoordelijkheid, zo geeft hij aan. Gradus wil de komende maanden een aantal reizen maken gericht op de academische wereld. Hij kijkt terug op boeiende en intensieve jaren als toezichthouder van de (ei)landen van de voormalige Nederlandse Antillen. Er wordt nog gezocht naar een opvolger.

Gradus is vanaf 1 juli 2017 voorzitter van de drie Colleges. Naast zijn functie als hoogleraar is hij tevens verbonden aan de vakgroep Accounting van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Zijlstra Center for Public Control, Leadership & Governance en is fellow van het Tinbergen instituut. Daarnaast is hij voorzitter van de auditcommissie van de Raad van Toezicht van de Haagse Hogeschool.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.