Hoekstra bedankt Aruba voor sanctioneren Russische vliegtuigen

Oranjestad – Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra heeft de Arubaanse regering bedankt voor de actieve medewerking bij het uitvoeren van door de Europese Unie afgekondigde sancties tegen Rusland. “Het is essentieel dat we hierin als Koninkrijk samen optrekken”, aldus de bewindsman na afloop van zijn gesprek met minister-president Evelyn Wever-Croes.

De Directie Luchtvaart van Aruba heeft in april beslag gelegd op 7 in Oranjestad geregistreerde vliegtuigen van Russische eigenaren, door ze aan de grond te houden of uitschrijving.

Hoekstra heeft deze week kennismakingsbezoeken afgelegd aan Sint Maarten, Curaçao en Aruba. In Willemstad vond het Vierlandenoverleg Buitenlandse Betrekkingen plaats. Buitenlandbeleid is een Koninkrijksaangelegenheid.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.