Hoekstra naar Cariben voor koninkrijkoverleg

Willemstad – Minister Hoekstra brengt van 24 tot en met 26 oktober een bezoek aan achtereenvolgens Sint Maarten, Curaçao en Aruba om met de premiers en gouverneurs van de Landen te spreken over actuele geopolitieke ontwikkelingen in Europa en op het Westelijk Halfrond.

Naast bilaterale besprekingen met de premiers en gouverneurs van de Caribische Landen, zal Hoekstra in Willemstad het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Betrekkingen voorzitten. Dit is een jaarlijks overleg dat gelegenheid biedt om de visies en belangen van de Landen te bespreken teneinde gezamenlijke invulling te geven aan buitenlandse betrekkingen. De bewindsman, premier Pisas van Curaçao, premier Jacobs van Sint Maarten en premier Wever-Croes van Aruba bespreken daar onder meer de gevolgen van de oorlog in Oekraïne voor de Caribische regio, de relaties met Venezuela, en multilaterale samenwerking.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.