Den Haag gealarmeerd door schrijnende situatie in verpleeghuizen Curaçao

Den Haag/Willemstad – Gealarmeerd door berichten dat verpleeghuizen in Curaçao zodanig in geldnood verkeren dat ze ouderen geen (volledige) maaltijd kunnen aanbieden, blijkt het Nederlandse ministerie VWS contact opgenomen met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) van Curaçao.

Dat antwoordt staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen op schriftelijke vragen van Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikh (GroenLinks). Vanuit Willemstad is daarop gemeld “op de hoogte te zijn van de ernst van de situatie en reeds enige tijd bezig te zijn met verschillende stappen om te komen tot een integrale en structurele aanpak van de diverse uitdagingen in de zorg op Curaçao.”

Van Huffelen voegt daar nog aan toe: “Het is geen goede zaak dat mensen binnen het Koninkrijk onder dergelijke omstandigheden in verpleeghuizen leven. Dat wordt ook in Curaçao erkend en trek ik mij ook aan.”

Lees hier de volledige beantwoording

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.