Dagelijks duizenden cyberaanvallen op vitale infrastructuur Caribisch Gebied

Den Haag – Dagelijks zijn er duizenden (waaronder veel gerichte) cyberaanvallen op de (vitale) infrastructuur van het Caribisch gebied. Dat zeggen cybersecurityexperts die werkzaam zijn binnen de vitale sectoren in Caribisch Nederland. De afwezigheid van actief overheidsbeleid om de cyberweerbaarheid van de (vitale) infrastructuur te verhogen, speelt een belangrijke rol.

Dat staat te lezen in een rapport van het Analistennetwerk Nationale Veiligheid dat in opdracht van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) een risicoanalyse van dreigingen die relevant zijn voor het Caribisch deel van het Koninkrijk heeft gemaakt.

Naast de al vaker gerapporteerde risico’s zoals de kwetsbaarheid voor natuurramen en de gespannen situatie in buurland Venezuela, wordt ook de toenemende politiek gemotiveerde invloed van China op economieën in het Caribisch gebied als een reële dreiging gezien.

Lees hier de gehele risico-analyse

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.