Cft: Met moed en daadkracht kunnen CAS-landen financiën op orde krijgen

Den Haag – “Met de moed om moeilijke besluiten te nemen en daadkracht om deze tot uitvoering te brengen” is het ondanks grote uitdagingen realistisch dat Curaçao, Aruba en Sint Maarten hun financiën duurzaam op orde krijgen. Dat schrijft voorzitter Raymond Gradus van de Colleges financieel toezicht in het voorwoord van de jongste halfjaarrapportage.

“Hoewel de effecten van de coronacrisis nog altijd aanwezig zijn en de landen nog deels afhankelijk zijn van liquiditeitssteun uit Nederland, heeft het economisch herstel ingezet. Het is nu van belang dat de landen zo snel als mogelijk overschotten op hun begroting bewerkstelligen, zodat de opgelopen schulden worden beperkt”, aldus Gradus.

“De lasten moeten structureel worden beheerst en baten moeten worden verhoogd. Ook is het van belang dat de landen komen tot investeringen die waarde toevoegen aan de economie. Van belang is de hervorming van de publieke sector zodat er capaciteit kan worden vrijgespeeld voor noodzakelijke hervormingen.”

Klik hier voor de halfjaarrapportage

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.