Caribisch Nederland beter af met kabinetsmaatregelen tegen hoge energiekosten

Den Haag – Het kabinet Rutte IV doet wat het kan om de armoede in Caribisch Nederland te bestrijden, vindt staatssecretaris Van Huffelen. Waar het problemen in Curaçao, Aruba en Sint Maarten betreft, wijst zij erop dat de landen autonoom zijn, maar dat zij bereid is desgewenst ondersteuning te bieden.

Dat is de kern van de reactie van Van Huffelen op zorgen die gisteren in de eerste termijn van het debat over de begroting Koninkrijksrelaties/BES-fonds door Kamerleden zijn geuit. Een groot aantal vragen heeft zij voorafgaand aan de voortzetting van het debat – vandaag om 10.15 uur – schriftelijk beantwoord. Of de Kamerleden daarmee tevreden zijn gesteld, moet blijken.

Veel wordt onderzocht, verkend of geïnventariseerd. Van Huffelen toont zich geduldig als het gaat om het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling, wil geen voorschot nemen op het al dan niet geven van een aanwijzing aan Aruba waarover de Rijksministerraad morgen de knoop moet doorhakken en oppert een ‘Deltaplan’ om Caribisch Nederland tegen klimaatverandering te beschermen.

Het opmerkelijkste in de 26 pagina’s tellende beantwoording is de constatering dat inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba meer dan hun Europese landgenoten profiteren van de maatregelen van het kabinet om de gestegen energiekosten te dempen.

Lees hier alle antwoorden van staatssecretaris Van Huffelen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.