In opspraak geraakt VN-bureau blijft beoogd partner voor nieuwe gevangenis Sint Maarten

Den Haag/Philipsburg – Voor de Nederlandse en (dus ook) Sint Maartense regering blijft de in opspraak geraakte United Nations Office of Project Services (UNOPS) de beoogd partner voor de nieuwbouw van de gevangenis op het eiland.

“Naar aanleiding van malversaties bij een investeringsfonds van UNOPS heeft de Joint Executive Board van de Verenigde Naties met UNOPS medio juni en begin september jl. ingegrepen. Diverse externe onderzoeken naar deze misstanden zijn opgestart. Hoewel de misstanden niet aan het nieuwbouwproject voor de gevangenis in Sint Maarten raken, neemt het niet weg dat het van belang is de misstanden moeten worden onderzocht”, schrijft Van Huffelen vandaag aan de Tweede Kamer.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten in de samenwerking van het Koninkrijk met UNOPS een tijdelijke betaalpauze in te lassen en een verzwaarde (financiële) procedure in te stellen voor het aangaan van nieuwe samenwerkingen met UNOPS. Met UNOPS worden thans gesprekken over “aanvullende waarborgen om risico’s te minimaliseren”, aldus de staatssecretaris.

Lees hier de gehele brief van Van Huffelen en hier de jongste rapportage van de Voortgangscommissie Sint Maarten

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.