Aruba

Rijksministerraad besluit vrijdag over aanwijzing Aruba

Den Haag – De Rijksministerraad neemt vrijdag een besluit de Arubaanse regering al dan niet een aanwijzing te geven. Dat meldt staatssecretaris Van Huffelen in een brief aan de Tweede Kamer over de stand van zaken ten aanzien van lopende dossiers die betrekking hebben op de Caribische delen van het Koninkrijk.

De bewindsvrouw heeft het advies van het College financieel toezicht om het kabinet Wever-Croes te dwingen het mes te zetten in niet-urgente uitgaven zo lang voor zich uit geschoven dat het geven van een aanwijzing alleen nog symbolische betekenis heeft, want in de resterende 2 maanden van het jaar valt er weinig meer bij te sturen.

De stand-van-zaken-brief dient ter voorbereiding op de behandeling van de begroting Koninkrijksrelaties/BES-fonds op woensdag (1e termijn) en donderdag (2e termijn). Van Huffelen heeft als bijlagen de uitvoeringsagenda’s van Curaçao, Aruba en Sint Maarten meegestuurd.

Lees hier de brief van Van Huffelen

Uitvoeringsagenda Curaçao

Uitvoeringsagenda Aruba

Uitvoeringsagenda Sint Maarten

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.