KLM-besluit komt hard aan op Curaçao

Willemstad – De toerismesector op Curaçao heeft geschokt gereageerd op het besluit van de KLM de komende maanden het aantal vluchten van Schiphol naar Hato nagenoeg te halveren.

Begin deze maand kondigde de maatschappij aan deze winter (voor de Cariben het hoogseizoen) dagelijks twee retourvluchten naar Willemstad te zullen uitvoeren. Dat besluit is teruggedraaid: op enkele dagen na wordt er tot april slechts één vlucht uitgevoerd. Reden voor het besluit is het personeelstekort bij de KLM, met name bij de onderhoudsafdeling. Sinds het einde van de coronapandemie kampt het bedrijfsleven (maar ook overheden) met toenemende personeelstekorten, waardoor steeds meer bedrijven hun dienstverlening en productie terugschroeven.

Het besluit van de KLM is hard aangekomen op Curaçao, want het kost het eiland de inkomsten van al gauw 36.000 toeristen. Minister-president Pisas heeft aangekondigd de kwestie aan te kaarten bij zijn ambtgenoot Rutte, maar dat zal naar verwacht Air Francedochter KLM niet op andere gedachten brengen. De maatregel treft ook andere verre bestemmingen. Bonaire, Aruba en Sint Maarten blijven buiten schot.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.