Steunpakket energiekosten bedrijfsleven vooralsnog niet open voor BES-eilanden

Den Haag – Het bedrijfsleven in Caribisch Nederland kan vooralsnog geen gebruik maken van de vandaag gepubliceerde regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK). MKB-ondernemingen in Europees Nederland waarvan de energiekosten minimaal 12,5% van de omzet bedragen, komen in aanmerking voor een bijdrage van maximaal 160.000 euro.

Ministers Adriaansens (Economische Zaken) laat de Tweede Kamer weten dat het kabinet zal “onderzoeken in hoeverre” bedrijven op Bonaire, Sint Eustatius een Saba eveneens een beroep kunnen doen op de maatregelen uit het steunpakket. Zij wijst er daarbij overigens op dat ondernemers op de eilanden al meeprofiteren van de eerder bekend gemaakte tegemoetkoming voor huishoudens: het (voorlopig) schrappen van de vaste kosten en een tijdelijk prijsplafond waarbij de eindgebruikers 50% van het variabele tarief krijgen gedekt voor zover dit tarief boven USD 0,38 per kWh uitkomt.

“Met deze maatregelen ondersteunt het kabinet naast de huishoudens ook het bedrijfsleven”, aldus Adriaansens.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.