Aruba

Fractieleider Lopez-Tromp over ‘Arubahuisgate’: Deksel moet van de doofpot

Oranjestad – Fractieleider Marisol Lopez-Tromp (MAS) heeft er opnieuw bij minister-president Evelyn Wever-Croes op aangedrongen het verslag van het onderzoek dat de Centrale Accountantsdienst (CAD) naar vermoedelijke, door voormalig gevolmachtigde minister Guillfred Besaril gepleegde, onregelmatigheden naar de Staten te sturen.

Volgens ingewijden is het onderzoeksverslag al geruime tijd in handen van de premier, maar die houdt vol dat het rapport nog niet gereed is. Intussen is een anderhalf jaar oude brief boven tafel gekomen waarin ‘bezorgde’ medewerkers van het Arubahuis Wever-Croes waarschuwen dat Besaril het niet zo nauw neemt met overheidsgeld. Zo huurde hij voor het organiseren van de Arubadagviering in Nederland een bevriende ondernemer in terwijl het Arubahuis dat al jaren zonder hulp van buitenaf afkon. Saillant detail: Besaril zou ook tijdens privéreizen gebruik hebben gemaakt van de VIP-lounge op Schiphol waarvoor hij het Arubahuis liet opdraaien.

Besaril, partijgenoot van Wever-Croes (MEP), werd na de verkiezingen vorig jaar juni herbenoemd als gevolmachtigde minister. Enkele weken later verdween hij als de spreekwoordelijke dief in de nacht uit Den Haag.

Lees hier de brief van de bezorgde medewerkers van het Arubahuis

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.