Van Huffelen “zeer content” met benoeming gedeputeerden Statia

Den Haag – Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen kan zich goed vinden in de aanbevelingen van het mediationteam dat de werkrelatie tussen de Eilandsraad van Sint Eustatius en regeringscommissaris Francis heeft gelijmd.

Maar tot verandering van haar beleid en het tempo waarin de lokale democratie wordt hersteld leidt het rapport niet waarover ze zegt: “Ik bewonder de inzet en toewijding van de mediators, de eilandraadsleden, uw plaatsvervanger en uzelf bij het doorlopen van dit traject. Deze inzet en toewijding heeft het mogelijk gemaakt om tot verdere stappen te komen in de afronding van de ingreep en het bestuur van het eiland beter te ondersteunen.”

Van Huffelen zegt “zeer content” te zijn met de benoeming vorige week van gedeputeerden. “Mijn kennismaking met beide gedeputeerden afgelopen dinsdag was goed en bevestigt dat we gezamenlijk op weg zijn naar de afronding van de ingreep. Ik zal de samenwerking intensief en constructief met u voortzetten en wil nogmaals benoemen dat mijn ministerie en ik ons zullen inzetten om de verantwoordelijkheden en de bevoegdheden van de eilandsraad en de gedeputeerden zo snel mogelijk te herstellen. Dit in het belang van de burgers van Sint Eustatius en de ontwikkeling van het eiland.”

In een brief aan de Tweede Kamer meldt Van Huffelen zonder op de inhoud in te gaan kennis te hebben genomen van een motie waarin de Eilandsraad van Statia zijn grote ongenoegen over ‘Den Haag’ uitspreekt.

Lees hier de gehele brief aan regeringscommissaris Francis en hier de brief aan de Tweede Kamer

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.