‘Awa pa Kòrsou’ krijgt bijdrage uit Nederlands Erfgoed Deal-fonds

Den Haag – ‘Awa pa Kòrsou – Water voor Curaçao’ heeft een financiële bijdrage gekregen uit het Nederlandse Erfgoed Deal-fonds. De Erfgoed Deal ondersteunt aansprekende voorbeelden van plekken in Nederland die gaan veranderen en waar erfgoed een rol van betekenis gaat spelen. Het fonds is gevuld door het Rijk, provincies en gemeenten. Het is voor het eerst dat een project in het Caribisch deel van het Koninkrijk een bijdrage is toegekend. De aanvraag is ingediend door Monumentenfonds Curaçao.

‘Awa pa Kòrsou’ werkt aan het herstel van de stroomgebieden van het natuurlijke- en cultuurhistorische watersysteem op Curaçao. Dit bestaat uit rooien en dammen en de daarmee samenhangende unieke monumentale ensembles en waterwerken in twee concrete projectgebieden. Daarnaast wordt er ook een Living Lab ontwikkeld, waarbij het ontsluiten en delen van kennis met én vanuit de lokale gemeenschap centraal staat. Ook is er aandacht voor klimaatbestendig waterbeheer en professionele samenwerking.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.