Regering Aruba gaat onverstoorbaar door met schulden maken

Oranjestad – Aruba koerst af op een tekort over 2022 dat tientallen miljoenen gulden hoger uitvalt dan volgens het College financieel toezicht nodig is.

Het kabinet Wever-Croes gaat in zijn jongste begrotingswijziging uit van een tekort van 155 miljoen. Als de adviezen van het Cft waren opgevolgd, had het meer dan gehalveerd kunnen worden. Omdat staatssecretaris van Koninkrijksrelaties het niet heeft aangedurfd de Arubaanse regering conform het in juni (!) door het Cft gegeven advies via een aanwijzing te dwingen het mes te zetten in onnodige uitgaven valt er in de paar nog resterende maanden van het jaar weinig meer te redden.

Dat het kabinet Wever-Croes geen boodschap heeft aan het Cft blijkt ook weer uit een nieuwe brief van voorzitter Gradus aan minister Maduro van Financiën. Daaruit blijkt dat de ontwerp-begrotingswijziging op veel onderdelen tekortschiet. Het Cft doet 9 aanbevelingen, maar de kans dat ze in de wind worden geslagen is groot. Van de 13 aanbevelingen die het Cft eerder dit jaar deed is er maar één opgevolgd. Hoe groter het tekort over 2021, des te hoger de overheidsschuld oploopt.

Lees hier de brief van het Cft.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.