Van Ooijen (VWS) belooft in debat over zorg in Caribisch Nederland beterschap

Den Haag – De inzet van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de zorg in Caribisch Nederland te verbeteren is te vrijblijvend en onvoldoende concreet. Dat verwijt kreeg staatssecretaris Maarten van Ooijen vandaag in een debat met de Tweede Kamercommissie VWS dat geheel gewijd was aan de tekortkomingen in het zorgaanbod op de BES-eilanden, zowel op het gebied van de volksgezondheid als op dat van jeugd- en ouderenzorg.

“Ik vind ook dat het scherper kan en we de lat hoger moeten leggen”, trok Van Ooijen het boetekleed aan, maar hij voerde mede als excuus aan aan dat discussies met de eilandbesturen soms tijdrovend zijn. Veel kritiek had de commissie op de rol van de sectie Zorg en Jeugd van de Rijksdienst Caribisch Nederland bij medische uitzendingen, vooral vanuit Saba en Statia.

Zorgen zijn er ook over de dreigende sluiting op Bonaire van Bonlab waar het ministerie op aanstuurt. Volgens de staatssecretaris is er nog intensief overleg gaande met het Bestuurscollege dat zich tegen sluiting van Bonlab verzet en is er om die reden nog geen definitief besluit genomen.

Kijk en luister hier naar het gehele commissiedebat

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.